Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Στέβια «Γλυκό χόρτο» αντί για ζάχαρη...



Τι μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη? Φυσικά Stevia!!!

Σχετικά με Stevia ηδη πολλά λέγονται και γράφονται! Να μη πω...οτι η στεβια έχει γινε πολύ της μόδας τώρα και δικαιολογημενα θα ελεγα.

Η στέβια (Stevia rebaudiana) είναι φυσική γλυκαντική ουσία και αντικαθιστά τη ζάχαρη. Αυτό το χορτάρι ειναι 300 φορές πιο γλυκιο από τη ζάχαρη!

Αλλα!!! Μηδέν θερμίδες!  Μηδέν κακό για το σώμα μας!

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

100% Pure καθαρό Shea Butter ( Karité )




Το βούτυρο shea ή (shea butter ή βούτυρο karité) είναι ένα ελαφρώς κιτρινωπό ή σε απόχρωση ιβουάρ λίπος το οποίο εξάγεται από τον καρπό του αφρικανικού δέντρου shea. Το shea butter χρησιμοποιείται μόνο στον τομέα των καλλυντικών - για μαλλιών, για προσώπου, για σώματος. Επειδή δεν τρωγεται!

Το βούτυρο καριτέ είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό, το οποίο είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μια ενυδατική κρέμα για το δέρμα της κεφαλής και του σώματος σας

Σίγουρα θα το έχετε δει με την ονομασία shea butter σε σειρές περιποίησης της επιδερμίδας από μεγάλες και γνωστές εταιρείες καλλυντικών αλλά και ως karité σε σειρές περιποίησης των μαλλιών…



Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Αργκάν έλαιο (Argan oil) απο Μαρόκο




 Αργανέλαιο από το Aura Cacia ειναι
  • 100% φυσικό λάδι (Argania spinosa).
  • Βιολογικό λάδι
  • Χωρίς συντηρητικά, τεχνητά χρώματα και αρώματα.
  • Χώρα προέλευσης - Μαρόκο
  • Η διαδικασία απόκτησης - χειρωνακτική εργασία μαροκινών γυναικών ( Στην επίσημη ιστοσελίδα μπορεί να διαβάστει λεπτομερώς και να δούμε τη διαδικασία! )

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Όλα για το ιχθυέλαια !!!!




Ότι το ιχθυέλαιο είναι πολύ χρήσιμο, νομίζω ότι δεν χρειαζετε να το επαναλάβανω, ηδη ειναι γραμμένα αρκετά άρθρα! Η χρησιμότητά του είναι κυρίως λόγω της παρουσίας των ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα είναι μια οικογένεια των ακόρεστων λιπαρών οξέων. Τα πολυακόρεστα λίπη,  σημαίνει ότι δεν  δεν συντίθεται στον οργανισμό μας, αλλά το λαμβάνουμε από τις τροφές (λιναρόσπορος, σπόρος Chia, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καρύδια, Krill Oil κλπ).

Τι είναι το ωμέγα-3?

Τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 κυρίως είναι δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) αποτελούν μια μοναδική ουσία των ψαριών και των ιχθυελαίων.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Βασίλισσα των λαδιων - Emu oil


Το ελαιο στρουθοκαμηλου δικαίως αποκαλείται η βασίλισσα των λαδιων!!!

Μέθοδος:
Το ελαιο εξάγεται από εναπόθεση λίπους στο πίσω μέρος της στρουθοκαμήλου (με εκχύλιση και κλασμάτωση λίπους), είναι ένα από τα προϊόντα της βιομηχανικής εκτροφής των πτηνών αυτών   στην Αυστραλία. Παράλληλα απο ένα πουλί μπορουμε να πάρουμε 5-6 λίτρα του προϊόντος

Βασικά Χαρακτηριστικά:
- Υποαλλεργική
- Δεν υπάρχουν παρενέργειες
- Απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει κανένα λιπαρο
- Εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων
- Έχει την επίδραση του ηλιακού φωτός

  Αισθητικοί χρήση:- Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τα προβληματα του δερματος. Το Emu oil  δεν φράζουν τους πόρους και ετσι δεν προκαλει ακμη. Emu oil  είναι ένα από τα πιο ισχυρά ενυδατικά. Καλό για το ξηρό δέρμα, παρέχοντας υγρασία για την ημέρα Emu oil έχει την περίεργη ικανότητα να διαπερνούν και τα πέντε επιθηλιακών (ή του δέρματος) στρώματα διαπερνά το δέρμα, έτσι είναι σε θέση να εξομαλύνει τις ρυτίδες.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Οργανικά βιταμίνες για τις γυναίκες και τους άνδρες


Multivitamins απο New Chapter ειναι
  • πολυβιταμίνες + ορυκτάβότανα +  προβιοτικά 
  • σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες των ενεργών ανδρών και γυναικών
  • όλα οργανικές
  • χωρίς γλουτένη
  • χωνεύεται εύκολα, ακόμα και με άδειο στομάχι
  • non GMO project

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Λάδι καρύδας ( Coconut oil ) για φαγητό, ηλιοθεραπεία και την ομορφιά σας








Πρόκειται για ένα εδώδιμο λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στις τροπικές χώρες εδώ και πολλές γενιές, αποτελώντας την κύρια πηγή μαγειρικού ελαίου στη διατροφή τους. Έχει πολλές χρήσεις στη μαγειρική, τη φαρμακευτική και τη βιομηχανία. Είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο και για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως το τηγάνισμα.

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε καπρυλικού οξέως και ιδιαίτερα λαυρικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι Ασιάτες που καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες λαδιού καρύδας στη διατροφή τους δεν πάσχουν από τις σύγχρονες ασθένειες που εμφανίζονται σε κατοίκους της δύσης.

Μειώνει το στρες, εξισορροπεί τα επίπεδα της χοληστερόλης, εξολοθρεύει ιούς, και βακτήρια  κ.α.  Αυξάνει την ενέργεια και την αντοχή, ενισχύοντας τη φυσική και αθλητική επίδοση. Βελτιώνει την πέψη και βοηθά στην απορρόφηση θρεπτικών ουσιών, βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων από τον οργανισμό. Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό.

Σχετικά με το λάδι καρύδας στον κόσμο της ομορφιάς υπάρχουν θρύλοι.