Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Σπιρουλίνα - η τροφή του μέλλοντος!!!






Το πιο γνωστό φύκι στον κόσμο δικαίως θεωρείται η ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ.


Καθαρό σπιρουλίνα Χαβάης  400 δισκία  ( ! )

 Η σπιρουλίνα (Spirulina) είναι ένα βρώσιμο κυανο-πράσινο μικροφύκος. Περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, και αποτελεί, εξισορροπημένο και πλήρες τρόφιμο, ένα από τα πιο πλούσια που μας έχει δώσει η φύση.

Η σπιρουλίνα παράγει όλες τις θρεπτικές τις ουσίες με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός και το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας. Το κυανό χρώμα οφείλεται σε μια πρωτεΐνη, την φυκοκυανίνη, ενώ το πράσινο στη χλωροφύλλη.

Η σπιρουλίνα (Spirulina) περιέχει πρωτεΐνη λιπίδια, σάκχαρα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Η πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας ανάλογης με αυτή του κρέατος και της σόγιας, γι' αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αθλητές που επιδιώκουν αύξηση μυικού ιστού.

Η περιεκτικότητα της σπιρουλίνας σε β καροτένιο είναι 25 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη των καρότων, ενώ περιέχει περισσότερη βιταμίνη Ε από το σιτάλευρο. Κατά συνέπεια, η σπιρουλίνα διατηρεί ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας κατά των ελεύθερων ριζών που και την πρόληψη της για τη γήρανσης του οργανισμού.

Εκτός από τα προαναφερόμενα θρεπτικά συστατικά η σπιρουλίνα περιέχει γ λινολεϊκό οξύ, το οποίο βρίσκεται σε φυτικά έλαια και βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερίνης, στη σύνθεση του κυτταρικού περιβλήματος και τη σύνθεση προσταγλανδίνης Ε1. Έχει, επίσης, περιλαμβάνει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α, Β1, Β12, Β3 και Β6.

Μπορεί να αποτελεί συμπλήρωμα διατροφής για φυτοφάγους που δεν καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα Β12 στη διατροφή τους. Τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται στη σπιρουλίνα είναι κυρίως το ασβέστιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το ιώδιο, το χλώριο και ο χαλκός.

Συμπερασματικά, αξίζει να δούμε την Spirulina πιο προσεκτικά και να γίνουν πιο μακροσκελείς μελέτες σε ποικίλες ομάδες υγιών και ασθενών σχετικά με τη δράση της, καθώς η διατροφική της πληρότητα είναι αξιοσημείωτη.

Εχετε αμφιβολία ότι η σπιρουλίνα είναι η τροφή του μέλλοντος???
Εγώ όχι !!!

Η σπιρουλίνα είναι επίσης πολυ καλη για το αδυνάτισμα και την ομορφιά ... ιδίως ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Για αυτό πήρα την σπιρουλίνα σε σκόνη και κάνω μάσκα για το σώμα και το πρόσωπο μαζι με φυσικος αργιλος (το οποίο είναι κατασκευασμένο από μια ινδική τεχνολογία και περιέχει πολλά διαφορετικά συστατικά ) + πράσινος αργιλος

Υπεροχο αποτέλεσμα!


Τα φύκια είναι όχι μόνο μια εξαιρετική πρώτη ύλη για θεραπείες ομορφιάς για να αναζωογονήσουν, αλλά και χρήσιμα συστατικά των προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Marine φυτά να βοηθήσει στην καταπολέμηση εύθραυστα μαλλιά και να αποκαταστήσει τη δομή του.


Επειδή είμαι ξανθιά δεν θα χρησιμοποιήσα σπιρουλίνα στα μαλλιά μου δεν θα τολμούσα ... Επειδή εγώ δεν ξέρω τι μπορεί αργότερα να γίνει το χρώμα των μαλλιών μου. Ηε Ηε Ηε!!!  → →

Αλλά για τις μελαχρινές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια θαυμάσια μάσκα μαλλιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου