Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Όλα για το ιχθυέλαια !!!!




Ότι το ιχθυέλαιο είναι πολύ χρήσιμο, νομίζω ότι δεν χρειαζετε να το επαναλάβανω, ηδη ειναι γραμμένα αρκετά άρθρα! Η χρησιμότητά του είναι κυρίως λόγω της παρουσίας των ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα είναι μια οικογένεια των ακόρεστων λιπαρών οξέων. Τα πολυακόρεστα λίπη,  σημαίνει ότι δεν  δεν συντίθεται στον οργανισμό μας, αλλά το λαμβάνουμε από τις τροφές (λιναρόσπορος, σπόρος Chia, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καρύδια, Krill Oil κλπ).

Τι είναι το ωμέγα-3?

Τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 κυρίως είναι δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) αποτελούν μια μοναδική ουσία των ψαριών και των ιχθυελαίων.


Η παραγωγή των ωμέγα-3 ξεκινά από ένα απαραίτητο λιπαρό οξύ, το α-λινολενικό οξύ (ALA),  Το ALA με τη βοήθεια ενζύμων μετατρέπεται σε EPA (εικοσαπεντανοικό οξύ) και μέσω επόμενων μεταβολικών βημάτων σε DHA (εικοσιδεξανοικό οξύ). Όμως τα EPA και DHA υπάρχουν έτοιμα στα ψάρια και στο ιχθυέλαιο καμία χωρίς μετατροπή. Γι 'αυτό είναι πολυ χρήσιμο να προσθέσετε λάδι ψαριών στη διατροφή σας επειδή φυσικά συμπληρώματα ωμέγα-3 έχουν ένα τεράστιο φάσμα δράσης για τον ανθρώπινο οργανισμό με εξαίρετα θετικά αποτελέσματα. 

Είναι πολύ σημαντικό η λήψη ωμέγα-3 για έγκυες γυναίκες  γιατί για τον εγκέφαλο του παιδιού είναι αναγκαία το δοκοσαεξανοϊκό οξύ. Το DHA είναι σημαντικό για το σχηματισμό του εγκεφάλου  του παιδιού, είναι χρήσιμο για την εγκεφαλική κυκλοφορία. Κατά την περίοδο της ενεργού ανάπτυξης του εγκεφάλου του εμβρύου και του παιδιού - στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού - Το DHA είναι ένα υπό όρους απαραίτητο λιπαρό οξύ για το παιδί και θα πρέπει να φτάσει σε επαρκείς ποσότητες από τον πλακούντα και το μητρικό γάλα της μητέρας, η οποία είναι δυνατή μόνο με επαρκή αποθέματα στο σώμα ενός έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.
Όταν ήμουνα έγκυος ήπια ιχθυέλαιο Carlson + καθαρό DHA
  
Στην Αμερική έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν ιχθυέλαιο για  
τα παιδιά και έγκυες γυναίκες με υψηλή περιεκτικότητα δοκοσαεξανοϊκό οξύ, ακομα και παιδικές κρέμες...



Θα πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη κανεις από ποια είδη ψαριών είναι το ιχθυέλαιο.
Προσοχή με τα ιχθυέλαια από συκώτι ψαριών!!! Είναι σημαντικό να μην συγχέετε τα ιχθυέλαια με τα ιχθυέλαια από συκώτι ψαριών (όπως το μουρουνέλαιο) γιατί μόνο από συκώτι ψαριών περιέχει βιταμίνη Α και βιταμίνη D στη σύνθεσή τους.  Μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α μπορεί να προκαλούν σοβαρές παρενέργειες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 
Σε άλλα είδη ψαριών δεν εχουν αυτές τις λιποδιαλυτές βιταμίνες.

Μια σημαντική προσθήκη για την αγορά του ιχθυελαίου είναι η καθαρότητα τους , η ετικέτα θα πρέπει να απαραιτήτως να αναφερει πληροφορίες ότι το ιχθυέλαιο καθαρίζεται από βαρέα μέταλλα. Η θάλασσα είναι πολύ βρώμικη και τα ψάρια απορροφουν  εύκολα όλη τη βρωμιά.... ότι μπορεί να περιέχουν μεγάλες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων, όπως ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, το νικέλιο, το κάδμιο και το αρσενικό ή άλλων ρυπαντών, όπως οι διοξίνες και άλλες τοξικές ενώσεις.

Τα μεγάλα ψάρια περιέχουν περισσότερες τοξικές ουσίες σε
σύγκριση με τα μικρά και βραχύβια. Έτσι η αποκλειστική
κατανάλωση των μεγάλων (
τόνου, σκουμπρί, καρχαρία,
ξιφία) δεν συνιστάται.
Προτιμήστε σαρδέλες, ρέγγες, γαύρο.

Για τον εαυτό μου και την οικογένειά του, επέλεξα νούμερο 1 μάρκα στην Αμερική για το ιχθυέλαιο! 
Ειναι το Carlson labs . To ιχθυέλαιο των Carlson Labs, το Carlson fish oil είναι το καλύτερο και πιο γνωστό ιχθυέλαιο παγκοσμίως.

Το ιχθυέλαιο Carslon Fish Oil, αλλά και το μουρουνέλαιο Cod Liver Oil είναι τα μόνα ελεγμένα από ανεξάρτητα εργαστήρια, πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τον Αμερικανικό FDA, τα οποία είναι τελείως ελεύθερα από υδράργυρο, μόλυβδο, πολυχλωροβενζόλια και είκοσι οχτώ ακόμη τοξικές ουσίες. Επιπλέον, διαθέτουν πιστοποίηση ότι περιέχουν τουλάχιστον το 99% της ετικέτας (πρώτα στην κατάταξη), ενώ έχουν διακριθεί και από την consumer labs για την ευαισθησία στον καταναλωτή. Παράλληλα, η εταιρεία διενεργεί συνεχείς ελέγχους με βάση διεθνή πρωτόκολλα της AOAC.
Το παιδι μου πίνει το ιχθυέλαιο απο 4 μηνών με γεύση πορτοκάλι και λεμόνι. Και τον αρεσει παρα παρα πολύ, πίνει με μεγαλη χαρα!



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους.


Η εταιρεία λαμβάνει ετήσια πιστοποιητικά ποιότητας των προϊόντων και των ασφαλίστρων.
Награда за превосходный вкус!

 Εγώ πίνω ιχθυέλαιοσε σε υγρή μορφή με γεύση λεμόνι, και ο σύζυγός μου το περνει σε κάψουλες!
 Εξαιρετικες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου