Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Λάδι καρύδας ( Coconut oil ) για φαγητό, ηλιοθεραπεία και την ομορφιά σας








Πρόκειται για ένα εδώδιμο λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στις τροπικές χώρες εδώ και πολλές γενιές, αποτελώντας την κύρια πηγή μαγειρικού ελαίου στη διατροφή τους. Έχει πολλές χρήσεις στη μαγειρική, τη φαρμακευτική και τη βιομηχανία. Είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο και για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως το τηγάνισμα.

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε καπρυλικού οξέως και ιδιαίτερα λαυρικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι Ασιάτες που καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες λαδιού καρύδας στη διατροφή τους δεν πάσχουν από τις σύγχρονες ασθένειες που εμφανίζονται σε κατοίκους της δύσης.

Μειώνει το στρες, εξισορροπεί τα επίπεδα της χοληστερόλης, εξολοθρεύει ιούς, και βακτήρια  κ.α.  Αυξάνει την ενέργεια και την αντοχή, ενισχύοντας τη φυσική και αθλητική επίδοση. Βελτιώνει την πέψη και βοηθά στην απορρόφηση θρεπτικών ουσιών, βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων από τον οργανισμό. Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό.

Σχετικά με το λάδι καρύδας στον κόσμο της ομορφιάς υπάρχουν θρύλοι.

Το λάδι καρύδας και τα παράγωγά του έχουν καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες οι οποίες βοηθούν το δέρμα να κρατά την υγρασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  βούτυρο καρύδας με απόλυτη εμπιστοσύνη, ακόμη και ως βάλσαμο για τα χείλη, θεραπευτική κρέμα χεριών, λάδι για μασάζ κ.α.
Кокосовое масло для волос

Για να έχετε απαλά, δυνατάκαι και λαμπερά μαλλιά δε χρειάζεται να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία σε επώνυμα προϊόντα, χρειάζεται λάδι καρύδας ιδανικό για μάσκα μαλλιών.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι σαν μαλακτική κρέμα μαλλιών - Απλώστε ένα λεπτό στρώμα από καρυδέλαιο στο κρανίο και στα μαλλιά. Αφήστε το για αρκετά λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Με αυτή τη μέθοδο δεν θα χρειαστείτε άλλο μαλακτικό ακόμα και μετά από λούσιμο με σαμπουάν.


Τώρα στην καλοκαίρι του λάδι καρύδας είναι αναντικατάστατο για το μαύρισμα. Προσφέρει αποτελεσματική και φυσική προστασία από τον ήλιο χωρίς να εκθέτει το σώμα στα τοξικά χημικά που βρίσκονται σε συμβατικά αντιηλιακά. Εμείς απλά βαζουμε λάδι σε ένα παλιό μπουκάλι ( απο carroten ας πουμε ) και ενα φανταστικo λαδι για μαυρισμα ειναι ετοιμο. Και το πιο σημαντικό φυσικό και ασφαλη!!!

Εγώ προτιμώ το εξαιρετικό παρθένοσε καρυδέλαιο σε γυάλινη φιάλη και μυρωδιά καρύδας. Έτσι συνήθως περνώ

         Coconut Oil, Extra Virgin, 32 fl oz (946ml)
                               Έξτρα παρθένο λάδι καρύδας
 
ή μια


Η αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά της καρύδας μπορεί να παρετε και χωρις μυρωδιά, για παράδειγμα αυτο

         Jarrow Formulas, Coconut Oil, Expeller Pressed, 16 oz (454 g)

Όλες τις ποικιλίες για λάδι καρύδας θα τα βρείτε εδώ 
Κατάστημα παρουσιάζει επίσης αλεύρι καρύδαςκαρύδα ζάχαρηνέκταρ καρύδα,  βιολογικά αφυδατωμένο καρύδας και πολλά πολλά άλλα!!!

Διαλέξτε τα!
P. S. Πώς κανουν το καρυδέλαιο μπορειτε να δειτε σε αυτο το βίντεο  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου